Успішність бренду

Успішність бренду

Коли ви створюєте компанію, стартап або невеличкий бізнес, звісно що в першу чергу нам потрібен крутий логотип, щоб всі одразу побачили хто ми і з якою ціллю прийшли на цей ринок, і все... продажі йдуть, гроші сипляться як сніг на голову.

Але так на жаль не буває.

Чи насправді так важливий логотип, і на що в першу чергу треба звернути увагу.

Якщо ви новий бренд на ринку, то навіть лого за мільйон доларів вам не допоможе стати сильною та успішною компанію. Тому що успішність компанії не залежить тільки від зовнішнього вигляду логотипу.

Логотип лише частина всього механізму яка складається з таких частин як:

Якісний продукт 

Може це і очевидно, але не всі це розуміють, і тому всі сили кидають на обгортку продукту, а не на його якість. А інколи навіть і самого продукту ще немає. Але яка б не була яскрава обгортка, розчарований у якості клієнт вдруге вже до вас не прийде, та ще й розповість всім про свій негативний досвід. Тим більше треба розуміти важливу істину: вас будуть обирати не за те що у вас гарний логотип, на нього можуть і не звернути увагу, а за те, що ви можете запропонувати своїм клієнтам.  Уявімо що потенційний клієнт заходить на сайт туристичних подорожей, для того щоб вибрати для себе наприклад тур в Єгипет, і побачивши логотип сервісу закриває сторінку зі словами: «та ну, поганий лого, я йому не довіряю».  Звучить як абсурд, але людина яка замовляє логотип думає що саме так і відбувається. Насправді тільки вигідна ціна на тур і сервіс, ось на що будуть в першу чергу звертати свою увагу. А логотип, він допоможе тільки запам'ятати вас, не більше не менше. 

Стратегія та філософія бренду

Якщо у вас немає будь якої стратегії стосовно вашого бренду, але ви вже вкотре надсилаєте правки дизайнеру щоб він намалював "той самий лого", щоб навіть ваша кішка сказала "вау", припиніть це робити.Стратегія це цілий процес в якому обов'язково є маркетингова стратегія, моніторинг ринку, позиціонування вашого бренду, конкурентна стратегія, та логотип і фірмовий стиль як візуальна стратегія. Ви повинні бачити як працює ваш бренд сьогодні, і як він буде працювати завтра.Також в нас формується філософія бренду на позиціонуванні, корпоративних цінностей, іміджу компанії, та відношення до клієнтів.  

Візуальний цілісний образ бренду

У нас є якісний і перевірений продукт, у нас є стратегія і ми знаємо в яких напрямках нам рухатися, і нам треба все це зібрати до купи і надати йому візуальний образ, чіткі та зрозумілі кожному риси вашого бренду. Ваш сайт, соцмережі, упаковка та корпоративний транспорт повинні мати єдиний візуальний стиль оформлення: фірмові кольори, патерн якщо потрібно, логотип, та посібник, в якому будуть всі пояснення, як і де всим цим добром правильно користуватися. Коли виникне потреба наприклад зробити оформлення офісу компанії, дизайнер буде розуміти що йому потрібно робити. 

Всі ці основи складного механізму формують успішність вашого бренду. В першу чергу дайте клієнту класний продукт, тоді йому простіше буде запам'ятати ваш логотип.