Логотип який запам'ятовується

Логотип який запам'ятовується

Який найголовніший критерій можна почути від клієнтів які замовляють дизайн логотипу?
Правильно. Щоб логотип запам'ятовувався. 

Любити свій бізнесСпираючись на свій особистий досвід, можу сказати що найкомфортніше працювати з тими, хто любить свою справу.   Розуміти свою ЦАЗнаючи потреби своє цільової аудиторії, ви можете розуміти що і як можна покращити. Обрати дизайнера за його роботами у портфоліоУ кожного дизайнера є портфоліо з роботами які можуть показати його рівень професійності та стиль виконання.Зацікавленість в співпраціПри співпраці з дизайнером, в першу чергу має бути зацікавлений клієнт. Тому що для дизайнера це декілька днів роботи, а вам з цим логотипом може доведеться працювати все життя.  Заповнений бриф/РеференсиБез ТЗ - результат хз, це скаже будь-який дизайнер, тому треба поставитися дуже уважно до заповненню технічного завдання. А також по можливості надати приклади свого бачення, звісно якщо воно є. Довіра до дизайнераДизайнер такий же спеціаліст як і ваш юрист або бухгалтер, тому довіртеся йому.  

По можливості бути на зв'язку

Іноді можуть виникати питання при роботі і якщо клієнт десь зникає, цей процес може затягнутися надовго. Також це стосується і затвердження варіантів логотипу, повідомте дизайнера скільки вам треба для цього часу.

Це не так просто зробити, але спираючись на свій досвід, я можу назвати п'ять головних пунктів які допоможуть вам в тому, щоб ваш логотип запам'ятали. 

1. Назва. Головний успіх хорошого логотипу - це його назва. Вона повинна бути короткою, бажано в одне слово, і не складною щоб запам'ятати. Якщо в назві декілька слів і більше і ще й слоган в ціле речення, ніхто це не запам'ятає, тому скорочуйте її.

2. Якість продукту і обслуговування, впливають на сприйняття вашого логотипу. Незадоволеним клієнтам ваш логотип буде нагадувати тільки про негативний досвід. Тому не забувайте що хороша якість повинна бути у всьому.  

3. Колір. Колір може впливати на емоції людини, тому треба ретельно підходити до його вибору. Якщо ви не знаєте який колір краще підійде вашій ЦА, довірте цю справу дизайнеру. 

4. Простота. Чим простіше - тим краще. Опитування показали, що навіть відомі брендові логотипи не всі запам'ятовують. Тому не навантажуйте свій логотип зайвими деталями. 

5. Унікальність. Ніколи не копіюйте чужі ідеї або відомі бренди. Краще коли ви для своєї ЦА будете унікальними на ринку, а не якоюсь жалюгідною копією.