Етапи роботи над створенням логотипу

Етапи роботи над створенням логотипу

Якщо у вас виникла потреба замовити логотип але не знаєте з чого почати і як взагалі відбувається цей процес, пропоную розібрати всі кроки поетапно.

Обговорення проєкту

На першому етапі клієнт розповідає що він хоче отримати та чим займається його бізнес. Формується вартість розробки, що клієнт отримує за цю вартість, кількість варіантів і який тип файлів. 

Ціна проєкту залежить від об'єму роботи, його складності, кількості варіантів.

Заповнення брифу

Будь-який проєкт починається з заповнення брифу. Бриф - це технічне завдання на розробку логотипу. Питання в брифу допомагають клієнту чітко сформувати задачу щоб було зрозуміло напрямок роботи.

Дослідження

Після вивчення брифу та уточнення деяких питань, вивчається ринок конкурентів клієнта, їх графічний візуал, які були використанні тренди або їх відсутність.

Формується мудборд, схеми кольорів, референси.

Пошук ідей та розробка варіантів логотипу

Досить складний етап щоб знайти дійсно цікаву ідею яка б відрізнялась від інших своїм характером і графічною частиною.

В процесі роботи розробляється мінімум три варіанти логотипу. Як показує практика, така кількість достатня щоб обрати необхідний варіант і якщо необхідно доробити його.

Презентація та фідбек від клієнта

Недостатньо просто показати логотип на білому фоні, тому в презентації показані приклади їх використання, як логотип виглядає на тому чи іншому фоні, корпоративних носіях, на рекламному банері або на одязі. Це дає змогу клієнту зрозуміти як логотип може виглядати в реальних умовах.

Потім йде обговорення варіантів лого, та внесення правок якщо вони потрібні.

Завершення роботи та передача всіх файлів проєкту

Після затвердження фінального варіанту логотипа, клієнту передаються як початкові файли які можна редагувати в спеціальних програмах, так і всі інші необхідні формати для зручного їх використання в будь-якому редакторі.

Якщо вам потрібен якісний логотип для вашого бізнесу, пишіть сюди.