Чому я не показую клієнтам чорнові ескізи логотипів

Чому я не показую клієнтам чорнові ескізи логотипів

На біржах фрілансу дуже часто можна побачити в проєктах прохання від замовників надати для початку ескіз логотипу від руки, а потім якщо сподобається, вони будуть працювати з тим чи іншим виконавцем.

По-перше, що треба знати, жоден спеціаліст який себе поважає, не буде працювати на таких умовах. Тому що, для того щоб зробити ескізи, потрібно знайти саму ідею, а це найбільше займає часу при створенні логотипів. Так що, просто так ніхто не буде витрачати свого часу.

По-друге, ідея це добре, але більшість людей не мають достатньої уяви щоб по ескізу побачити як виглядатиме лого в остаточному варіанті. Ще є такий момент, не всі можуть гарно малювати від руки. Так так, не всі дизайнери художники. Також в більшості сучасних логотипів, ідея іноді або відсутня, або вона глибоко замаскована (для любителів розгадувати ребуси), тому на першому плані стоїть графічна складова, та вдало підібрані шрифти. І такі логотипи розробляються одразу в графічних програмах щоб бачити всю картину в цілому. Ще треба зауважити, що у всіх дизайнерів є свій стиль виконання. Один і той самий ескіз у різних виконавців буде виглядати по-різному.   

І по-третє, треба бачити як працює логотип, тобто показати його в презентації на будь яких носіях: візитка, рекламна вивіска та інше.   

Тому я не бачу ніякого сенсу показувати ескізи, які нічого по суті не скажуть замовнику.